yerli araba fakirin sitesi oyun hilesi otomobil sitesi teknoloji sitesi magazin sitesi alexa hileleri ilksite zengin sitesi birincisite aksaray sondakika bilecik sondakika bolu sondakika artvin sondakika edirne sondakika hatay sondakika izmir sondakika kilis sondakika konya sondakika mersin sondakika ankara hastabakıcı kocaeli sondakika mugla sondakika rize sondakika yalova sondakika karabuk haberleri diyarbakir haberleri hakkari haberleri afyon haberleri duzce sondakika mardin haberleri ankara sondakika burdur haberleri kuşadası escort sakarya haberleri tokat haberleri trabzon haberleri kayseri sondakika adana haberleri antalya sondakika samsun haberleri amasya haberleri aydin haberleri ordu haberleri denizli haberleri mani sasondakika bursa haberleri webgelişim teknokentim teknolojiyi olaypara script indir warez script indir warez tema indir warez script tema indir warez theme indir ücretsiz warez theme indir ücretsiz script indir arayüzweb gaziantep haberleri gaziantep haber merkezi deneme testi
a
istanbul organizasyon evden eve taşımacılık, gaziantep organizasyon, gaziantep evden eve taşımacılık, evden eve taşımacılık, gaziantep evden eve taşımacılık, evden eve taşımacılık, gaziantep evden eve taşımacılık, gaziantep evden eve taşımacılık, gaziantep evden eve taşımacılık, gaziantep evden eve taşımacılık, evden eve nakliyat, gaziantep asansörlü taşıma, gaziantep evden eve taşımacılık, gaziantep organizasyon, gaziantep organizasyon, gaziantep organizasyon, gaziantep organizasyon, gaziantep organizasyon, gaziantep organizasyon, gaziantep palyaço,

Cezaevinde Öğrendiği Maket Yelkenli Yapımı, Geçim Kaynağı Oldu

MANİSA’nın Sarıgöl ilçesinde baba mesleği olan saraçlık yaparken girdiği cezaevinden koğuş arkadaşından maket yelkenli tekne yapımını öğrenen Mehmet Saraç (65), 17 yıldır bu maketleri satarak geçimini sağlıyor.

Sarıgöl’de yalnız yaşayan Mehmet Saraç, 17 yıl önce Çek Kanunu’na muhalefet suçundan verilen hapis cezasını çektiği Çanakkale Biga Cezaevi’nde, koğuş arkadaşını izleyerek maket yelkenli tekne yapımını öğrendi. Baba mesleği olan saraçlık nedeniyle bu tür işlere yatkınlığı olan Saraç, cezaevinden çıktıktan sonra evinde atölyeye dönüştürdüğü bir odada hobi olarak maket yelkenli yapımını sürdürdü. Yaptığı maket yelkenlileri ilk zamanlara çevresindeki dostlarına hediye eden Saraç, beğenilmesi üzerine bunu geçim kaynağı haline getirdi. Mukavva, suntalam, ince tel, yapıştırıcı, boya ve misina kulanarak büyüklüğüne göre 2 ile 3 gün arasında bir sürede yaptığı maket yelkenlileri, led ışıklarla da süsleyen Saraç, Sarıgöl’ün yanı sıra çevre il ve ilçeler ile turistik bölgelerde satmaya başladı. Fanatikler için tuttuğu takımların renklerini taşıyan maket yelkenliler de yapan Saraç, ‘Bu emek isteyen, masraflı bir iş. Özellikle kış aylarında yapıştırma işlemi çok geç oluyor. Büyük bir yelkenliyi 3 günde ancak yapabiliyorum. Işıklandırdığım bu yelkenli maketlerini kimileri gece lambası olarak kimileri de iş yerlerinde dekorasyon amaçlı kullanmak için satın alıyor. Aslında bu işi daha çok boş vakitlerimi değerlendirmek için yapıyorum’ dedi.

Saraç, 40 santimetrelik yelkenli maketini 80, 60 santimetrelik olanlarını ise 120 liradan sattığını söyledi.

– Manisa

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Sanatı Sokağa Taşıdı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.